Relatietherapie samen of alleen?

Relatietherapie werkt het meest effectief wanneer partners samen komen. Toch is het niet geheel onmogelijk om aan je relatie te werken, zonder dat je partner mee komt. Het gaat binnen een relatie immers om een wisselwerking en een eenzijdige positieve verandering, kan hier dus effect op hebben.

Sommige partners vinden het ook prettiger om het kennismakingsgesprek alleen te voeren, zodat ze vrijer kunnen spreken. Dat hangt af van de situatie en wat jij of jullie fijn vinden. Belangrijk om te weten is, dat ik als counselor altijd onpartijdig ben zodat beiden jullie eigen verhaal kunnen vertellen. Wanneer je liever alleen komt, is dit geen enkel probleem.

Het komt ook voor dat mensen een aantal gesprekken alleen voeren en dat hun partner later dan ook wordt uitgenodigd. Ook hier geldt weer dat wanneer deze partner dit prettig vindt, hij of zij de eerste keer alleen komt kennismaken. Het is belangrijk dat beide partners zich prettig voelen en dat kan alleen wanneer zij voelen dat de relatiecoach onbevooroordeeld naar hen kijkt.